Tiistain fitnesskeittiössä terveellinen herkku

Tiiätkö sen tunteen, kun haluat vain syödä jotain makeaa? Ja ei, en tarkoita sitä, kun on ”pakko” syödä ainakin yksi suklaapatukka päivässä, koska se on ennemminkin tapa pienellä sokeririippuvuudella höystettynä ;). Tarkoitan sitä, kun esimerkiksi kovat treenin jälkeen kroppasi huutaa sokeria glykogeenivarantojen ehdyttyä. Silloin nämä omena-kaneli-lastut ovat hyvä ja terveellinen vaihtoehto.

Kaneliset omenaviipaleet

2 annosta:

  • 1 rkl merisuolaa
  • 3 omenaa kuorineen
  • ripaus kanelia

Sitten mennään!

Ensin, lämmitä uuni 110 °C. Laita 1l vettä suolan kanssa isoon kulhoon ja sekoita, kunnes suola liukenee.

Viipaloi omenat terävällä veitsellä tai viipalointikoneella todella ohuiksi siivuiksi. Älä poista koko siemenkotia, vaan poista sievenet yksitellen, kun ne tulevat viipaloidessa vastaan. Laita viipaleet suolaveteen niin, että ne kaikki peittyvät. Näin estetään viipaleiden tummuminen.

Ota omenaviipaleet pois vedestä leikkuulaudalle ja taputtele ne talouspaperilla kuivaksi. Siirrä viipaleet pellille ja paista uunissa noin 1,5-2 tuntia, kunnes viipaleet ovat kuivia ja rapeita.

Kun viipaleet ovat valmiit, siirrä ne lautaselle ja ripottele päälle kanelia. Anna omenaviipaleiden jäähtyä täysin ennen tarjoilua tai siirrä ne ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin, jossa ne säilyvät noin kaksi päivää.

Mutta ne todella maistuvat parhaille tuoreina!

-Dom

—- Enlgish —-

Do you know the feeling when you just want to eat something sweet? And no, I don’t mean the one where you “have to” eat at least one bar of chocolate a day, that’s more a habit with the side of a small sugar addiction ;-). I mean, for example after a hard workout, when the glycogen storage is empty and body shouts for sugar. Then these apple-cinnamon chips are a good and healthy alternative.

2 portions:

  • 1 tbsp sea salt
  • 3 unpeeled sweet apples
  • a pinch cinnamon

Let’s go!

First preheat the oven to 110°C. Put 1l water with the salt in a big bowl and mix it until the salt dissolves.

Slice now the apples with a sharp knife or a mandolin really thin. For removing the cores, don’t cut big pieces out of the apple, just cut the little brown seeds away when you come across them. Then put the slices into the saltwater so that they are covered with it. This prevents them from getting brown.

Then, put the apple slices on a cutting board and dab them with a clean them dry with a dishtowel. Now place them on a baking plate for 1,5-2 hours and bake them till they are dry and crunchy.

When they are ready, place them on a plate and sprinkle them with cinnamon. Let them cool down completely before you serve or put them to an airtight plastic container, were you can keep them for about 2 days in the fridge.

But they really do taste the best when fresh!

fitfunfamily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 3
Tykkää jutusta