Tiistain fitness-ruoka

Viikon resepti fitness-ruokaan. Terveellistä ja maukasta! Olen jo jonkin aikaa arvostanut inkivääriä raaka-aineena ruoanvalmistuksessani. Sen terveysvaikutukset vaihtelevat aina flunssan karkottamisesta syövän ehkäisyyn.  Suurin osa tutkijoista sanoo, että se on yksi terveellisimmistä raaka-aineista ikinä. Pidän inkivääristä myös siksi, että se voi ainutlaatuisen makunsa ansiosta antaa erityisen silauksen aterialle. Mutta ole varovainen! Liikaa inkivääriä ja ruoka ei muulta maistukaan.

Inkiväärilohta ja vihanneksia

Neljään annokseen tarvitset:

  • 4 lohifileen palaa (á 150g), ilman nahkaa
  • 5cm pala tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 3 valkosipulin kynttä, hienosi silputtuna
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 300g parsakaalia (jos tuoretta, niin taita suupaloiksi)
  • 1 rkl auringonkukka- tai oliiviöljyä
  • 1 iso purjo
  • 2oog lehtikaalia, pieniksi viipaleiksi leikattuina
  • Yhden ison appelsiinin mehu

Sitten hommiin!

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita uunivuoan pohjalle foliota ja muodosta foliosta sen reunoja nostamalla “kulho”. Aseta lohipalat folion päälle ja levitä puolet hienonnetusta inkivääristä ja valkosipulista palojen päälle. Lisää päälle 1 rkl soijaa. Paista lohipaloja 8-10min kerran kääntäen, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Sillä välin laita pannulle 2dl vettä ja parsakaalit, kansi päälle ja hauduta 3-4min keskilämmöllä. Valuta vesi.

Pane öljy pannulle ja lisää lämpöä. Lisää purjo, lehtikaali ja loput inkivääristä, ja paista koko ajan sekoittaen, kunnes lehtikaali pehmenee.

Lopuksi, lisää loppu soijakastike ja appelsiinimehu, ja kuumenna vielä minuutin ajan.

Ota lohipala ja vihanneksia lautaselle ja tarjoile.

Hyvää ruokahalua!

—- English —-

For some time now ginger has been a valued ingredient in my recipes. Its health benefits range from “helps against a cold” to “has a positive influence on cancer”. Most experts agree that it’s one of the healthiest ingredients ever. I like it also because its really unique taste can give a meal a special touch. But please be careful! Too much and everything tastes like ginger.

For 4 portions:

  • 4 pieces of salmon fillet (one about 150g), without skin
  • 5cm piece of a fresh ginger root, peeled and finely chopped
  • 3 garlic cloves, finely chopped
  • 3 tbsp soy sauce
  • 300g broccoli (if fresh, brake them in bite-size pieces)
  • 1 tbsp sunflower or olive oil
  • 1 big leek, sliced in rings
  • 200g kale, sliced in fine stripes 
  • the juice of one big orange

Let’s go!

Preheat the oven to 200°C. Put tinfoil on the bottom of a baking dish or a grill pan, lift the sides of the foil up and form a kind of bowl. Put the salmon pieces in the tinfoil bowl and spread half of the chopped ginger and garlic on it. Sprinkle 1 tbsp of soy sauce. Grill the fish for 8-10min in 200°C till it’s golden brown, flipping them once.

Meanwhile you can put the broccoli and 200ml water into a big pan or a wok, put a lid on it and stew it for 3-4min on middle to high heat.Then drain the water.

Now put the oil into the pan and increase the heat. Put the leek, kale and the rest of ginger and garlic in it and stir-fry everything until the kale wilts.

Lastly, mix the rest of the soy sauce and the orange juice in and cook it for another minute.

Get a piece of salmon and some vegetables on a plate and serve.

Enjoy your meal!

fitfunfamily

3 vastausta artikkeliin “Tiistain fitness-ruoka”

  1. Näyttää tosi hyvältä, nam! Inkivääri on kyllä supertuote, enkä ole ikinä ajatellut, että sitä voisi laittaa myös kalan kanssa.

  2. Nam, näyttää tosi hyvältä! Pakko kokeilla, joten kiitos reseptistä 🙂 P.S. Teillä on tosi kiva blogi, en ole tainnut aiemmin kommentoida

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 5
Tykkää jutusta