Terveellistä pikaruokaa (sis. alekoodin)

Nyt ollaan reissut reissattu, palattu normaaliin blogiarkeen ja vuorossa tuttuun tapaan tiistain fitness-ruoka. Terveellistä pikaruokaa, onko sellaista? Rakastatko ruokaa ja kokkaamista, vai onko ruoka polttoainetta kehollesi, jonka haluat olevan laadukasta? Itse kuulun jälkimmäiseen kategoriaan ja olen hyvinkin iloisin mielin antanut Domille ruoanvalmistusvastuun. Dom jaksaa kokeilla uusia suussasulavia reseptejä, jotka ovat kaiken lisäksi myös terveellisiä. Päivänä, jona minä teen ruoan, me useimmiten syömme vihanneksia kanalla tai kalalla. Helppous ja nopeus ovat siihen useimmiten syynä.

Valmistan ruoan useimmiten pienessä kiireessä samalla tehden muutamaa muuta juttua. Ruoan ei ole tarkoituskaan olla mitään maailman parasta, vaan tärkeintä on terveellisyys ja nopea valmistusaika, koska nälkä on tässä vaiheessa useimmiten jo kaikilla melko kova. Tältä tietenkin vältyttäisiin, mikäli suunnittelisin ruoan valmistuksen hyvissä ajoin, niin kuin neuvon muita tekemään.

Uskon aika monen äidin olevan kanssani samaa mieltä siitä, että kiire ja ruoanlaitto ei vaan houkuttele. Kuinka moni sortuu eineksiin vain, koska kiireessä ei ole aikaa tehdä ravintorikasta ruokaa?

Trainer4You:n Anna lähetti meille ihan huippu kirjan, joka on meillä kovassa arkikäytössä. Dom on se, joka kokkaa meillä kauan ja kokeilee uusia reseptejä saadakseen aikaiseksi mitä parempia makuja. Minä olen se, joka haluaa valmiin reseptin, jonka voi valmistaa nopeasti terveellisyydestä tinkimättä. Annan lähettämä kirja nimeltä Fuel Food -pikaruokaa sisältää ihan huippu hyviä, terveellisiä ja supernopeita reseptejä. Kirjasta löydät reseptejä terveellisestä aamiaispizzasta bataattivaahtokarkki-kiekkoihin. Nyt sulla on ihan mieletön mahdollisuus tilata kirja itsellesi Fitrakaupasta, klik. Koodilla fitfunfamily saat kirjasta -20% sekä ilmaiset toimituskulut.

Kuva: Fitra

Bataattipohjainen aamiaispizza (kirjasta Fuel Food pikaruokaa)

Tämä pizza on viljaton ja valmistuu näppärästi edellispäivän keitettyjen bataattien jäännöksistä. Päälle voit levittää haluamiasi täytteitä.

Pohja:

200g bataattia

60g Proegg nestemäisiä valkuaisia tai 1 kokonainen iso kananmuna

1 1/2 kookosjauhoja

1/2 tl Italian maustetta (Urtekram)

Suolaa ja valkosipulijauhetta maun mukaan

Päälle:

mozarella-juustoa

tomaattisiivuja

tomaattikastiketta

tuoretta pinaattia

1-2 kananmunaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Voitele uunipannu tai uunin kestävä pannu kookosöljyllä tai voilla kevyesti ja kaada taikina siihen. Paista uunissa n. 20-30min. Voit kääntää pohjan ympäri paistamisen puolivälissä, jotta kumpikin puoli saa väriä. Levitä pohjan päälle tomaattisosetta, pinaattia, juustoa ja Italianmausteseosta. Riko päälle kananmunat ja laita pizza vielä hetkeksi uuniin, kunnes kananmunat ovat paistuneet sen verran kuin haluat.

—- English —-

Are you one of those people who love food and cooking, or are you one of those who think of food as more like fuel to our bodies, and therefore something that has to be of high quality? I belong to the latter category and have gladly given cooking responsibilities over to Dom. He likes to try out new, delicious and healthy recipes. On days, when I’m the cook, we mostly eat veggies with either chicken or fish. Mostly because they’re just easy and simple to make.

When I cook, I’m usually in a hurry and multi-tasking. The meal isn’t supposed to be the best one out there, but rather something that’s healthy and quick to prepare. Quick to prepare since everybody’s quite hungry already at that point. Of course we could avoid everybody being hungry if I planned well in advance, as I advise others to do.

I believe a lot of moms would agree with me in that hurry and cooking isn’t the most tempting combo. How many of us crush under pressure of hurry and buy convenience food just because we’re too busy to make a nutritionally rich meal?

Anna from Trainer4You sent us a cool book that we use a lot on weekdays. Dom is the one in our house to spend a lot of time to cook and tries out new recipes to create food that tastes better and better. I’m the one who wants a recipe from which you prepare something quick and healthy. The book Anna sent us is called Fuel Food and it includes recipes that are very delicious, healthy and super quick. In the book you can find all kinds of recipes from breakfast pizza to sweet potato marshmallow discs.

Breakfast Pizza with a Sweet Potato Crust (from the book Fuel Food)

This pizza is grain-free and comes in handy when you have yesterday’s excess boiled sweet potatoes. You can top the crust with the toppings of your liking.

Crust:

200g sweet potato

60g Proegg liquid egg whites or 1 egg

1½ coconut flour
½ tsp Italian spice (Urtekram)

Salt and pepper to your taste

Toppings:

Mozzarella
Tomato slices

Tomato sauce

Fresh spinach

1-2 eggs

Heat the oven to 175 degrees. Mix all the ingredients for the crust until smooth. Oil a pan lightly using coconut oil or butter and add the dough on the pan. Bake in the oven for about 20-30 minutes. You can flip the crust around after 10 minutes to get a nice color on both sides. Spread tomato sauce, spinach, cheese and Italian spice mix on the crust. Add the eggs on the pizza and pop in the oven for a couple of minutes, until the eggs are as done as you want them to be. 

fitfunfamily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta