Terveellinen arkiruoka

Terveellinen, helppo, edullinen ja hyvä arkiruoka, niitähän ei voi koskaan olla liikaa. Tervetuloa seuraamaan kokkailujani postaussarjaan ”Domin fitness-keittiössä”. Älä missään nimessä missaa tiistain postauksia, koska tällöin julkaisen teille resepteineen hyviä fitnessruoka-ohjeita. Tänään vuorossa on täytety paprikat. Tämän ohjeen olen aikoinaan vanhassa blogissamme julkaissut, mutta nyt monien uusien seuraajien myötä halusin jakaa reseptin uudelleen.

En ole koskaan juurikaan pitänyt ruoanvalmistuksesta. En niinkään sen takia, että olisin täysin lahjaton, vaan joku on aina hoitanut sen puolestani. Ja nytkään minulle ei ole ongelma antaa Josefinan kokata. Mutta oikeastaan, hän tekee jo niin paljon kotona, että ajattelin, että voisin yrittää valmistaa aterian kerran tai pari viikossa.Sain ystäviltäni Itävallasta fitness-aiheisen keittokirjan, joka sisältää helppoja, terveellisiä ja herkullisen näköisiä reseptejä. Ja paras juttu kirjassa on, että se on saksaksi ja olen tällä hetkellä ainoa, joka siis kirjasta voi mitään valmistaa. Eli, Josefina ja Amelie saavat päättää, mitä Iskä kirjasta valmistaa.

Tällä kertaa he valitsivat täytettyjä paprikoita:

4 annosta

Ainekset:

  • 4 isoa punaista paprikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • paprika- tai chilijauhetta
  • 400g kikherneitä
  • 400g linssejä (alkuperäisessä reseptissä suositeltiin vihreitä, itse laitoin punaisia)
  • 400g pilkottuja tomaatteja
  • 125 ml lihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • maustamatonta jogurttia
  • tuoretta minttua ja persiljaaAloitetaanpas:

    Ensin, puolita paprikat kannan suuntaisesti ja poista siemenet.
    Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
    Aseta paprikan puolikkaat sisäpuoli ylöspäin uunivuokaan.

    Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi.
    Lämmitä oliiviöljy pannussa ja lisää jauheliha, sipuli ja valkosipuli.
    Ruskista noin 5 min ajan keskilämmöllä.

    Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kikherneitä ja linssejä, valuta neste pois. Lisää ne pannulle lihaliemen kanssa.
    Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä paprika- tai chilijauheella. Kiehauta seos ja ota pois pannulta.

    Täytä paprikanpuolikkaat täytteellä lusikoilla annostellen. 
    Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin noin 50 minuutiksi, kunnes paprikat ovat kypsyneet.
    Kun paprikat ovat kypsiä, ota pois uunista ja koristele lusikallisella jogurttia, sekä mintulla ja persiljalla.

    Hyvää ruokahalua!

—– English—–

I was never a big fan of cooking. Not that I’m untalented, it’s just because there was always somebody who has done it for me. And even now it wouldn’t be a problem to just lean back and let Josefina do it. But actually she already does so much that I thought I could try to make a meal once or twice a week.

I got a fitness cookbook from my friends from Austria. The book contains recipes that are really easy, healthy and delicious-looking. And the best thing is that it is in German, so I’m the only one who can make them at the moment. So Josefina and Amelie can choose what Iskä should make from it.

This time they chose stuffed peppers:

4 portions

Ingredients

  • 4 big red bell peppers
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 red onion
  • 400g lean minced beef
  • 2 garlic cloves
  • paprika or chili powder
  • 400g chickpeas
  • 400g lentils (in the original recipe they suggest green ones, I chose red)
  • 400g chopped tomatoes
  • 125 ml beef broth
  • salt and pepper
  • natural yogurt
  • fresh mint
  • fresh parsley

Lets go:

First, halve the peppers by the stalk and put the core away.
Preheat the oven to 180°C.Place the pepper halves on a baking dish inside up.

Cut the onion and the garlic cloves finely.
Heat the olive oil in a pan and put the minced beef, onion and garlic.
Cook them for about 5min on medium heat.

If you’re using canned tomatoes, peas and lentils, strain the liquid.
Add them and the broth into the pan.
Now season to taste with salt, pepper and paprika or chili powder and bring to a boil.
Take the pan off the stove.

Now you can fill the pepper halves with a spoon.
Cover the baking dish with some tinfoil and put it into the oven for 50 min, till the Peppers are soft.
When done, take it out and garnish the peppers with a spoonful of yogurt, some mint and parsley.

Enjoy your meal!

fitfunfamily

2 vastausta artikkeliin “Terveellinen arkiruoka”

  1. Oi, että aineosien perusteella kuulostaa todella herkulliselta! Olen aikaisemmin kokeillut paprikoita jauhelihatäytteellä, mutta linssit ja pavut + lihaliemi tuovat varmasti aivan uudenlaista makua, mm…. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta