Luukku 10: Piparitaikinan ohje

Heti alkuun haluan pahoitella, että blogissa on ollut vähän ns. normaaleja postauksia. Joulukuu on mennyt pitkälti joulutohinoissa, blogin joulukalenterin parissa sekä suunnitellessa blogin ensi vuotta. Eiköhän täällä taas nähdä normaaleitakin postauksia, mutta joulukuu varmasti jatkossakin painottumaan enemmän ja vähemmän joulujuttuihin. Mikäli meidän arki kiinnostaa, niin kannattaa seurata meitä instagramissa, sinne päivitellään storya melko tiuhaan.

Tänään joulukalenterissa vuorossa on piparitaikinaohje. Meillä ainakin lapset rakastaa leipoa ja piparien leivonta ei milloinkaan ennen joulua jää vain yhteen kertaan. Välillä tehdään oma taikina, mutta usein ostetaan myös kaupasta valmistaikinaa. Tässä ohje, millä viime vuonna teimme itse pipareita ja niistä tuli oikeasti todella hyviä! 

Ainekset:
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
1 rkl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia

Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Kuumenna nyt siirappi kiehuvaksi ja sekoita tämän jälkeen voi-sokeri-seokseen. Lisää tässä vaiheessa joukkoon myös munat. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Nyt voit lisätä kuivat aineet seokseen (seos, se on varmasti se sana,  mitä tosileipurit käyttävät). Anna kovettua jääkaapissa noin vuorokauden verran. Seuraavana päivänä leivo supermaukkaita pipareita! Paista pipareita n. 5 minuuttia 200 asteessa, muista seurata piparien väriä etteivät ne pala. Paistamiseen kannattaa palkata henkilö, joka jaksaa seistä uunin edessä, nimittäin piparit palavat aivan liian helposti ainakin minun valvontani alla.

fitfunfamily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta