Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto vain paranee, kun se saa maustua jääkaapissa yön yli. Tätä ruokaa kannattaa siis tehdä huoletta suuremman määrän kerralla. Jauhelihakeitto on helposti tuunattavissa ja sinne voi oman mielen mukaan lisätä tai ottaa pois aineksia. Yksi ystäväni ei ole kovin suuri fitnessruoan fani ja tuli syömään, kunhan tarjolla ei ole fitnessruokaa. Nähtyään meidän perheen version jauhelihakeitosta, josta löytyy kikherneitä, hän tuomitsi sen todellakin fitnessruoaksi. Sitä ei ehkä oltu tarkoitettu kehuksi, mutta sellaisena minä sen otin ja innostuimme sitten jakamaan reseptimme teillekin. Mainittakoot vielä, että olipa hän fitnessruoan fani tai ei, niin taisipa hän ottaa vielä vähän lisääkin. Tervetuloa Dora jatkossakin syömään meille fitnessruokia!

jauhelihakeitto

JAUHELIHAKEITTO

Ainekset

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

400g naudanjauhelihaa (voit korvata myös härkiksellä, soijarouheella yms.)

8 kiinteää perunaa

2 isoa porkkanaa

1 tlk tomaattimurskaa

1 pss keittojuureksia

1 tlk kikherneitä

4 rkl linssejä

1 l lihalientä

1 tl timjamia

1/2 tl rosmariinia

1 tl oreganoa

1/2 tl mustapippuria

3 lehtikaalin lehteä

sopivasti persilijaa

Halutessaan voit lisätä ripauksen suolaa

Jauhelihakeitto valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota hienonnettuja sipuleita pannulla sekä lisää jauheliha sekaan.
  2. Laita sipulit ja ruskistettu jauheliha isoon kattilaan. Lisää  mukaan tomaattimurska sekä pieneksi kuutioidut perunat, lihaliemi ja kuivatut mausteet. Keitto saa kiehua hiljalleen niin, että perunat ovat kypsiä. Lisää keittämisen puolessa välissä keittojuurekset, kikherneet ja linssit.
  3. Mausta keitto ja tarkista suolan määrä.
  4. Meidän perheessä jauhelihakeitto syötiin raejuuston kera, mutta ilmeisesti se oli vähän villikortti.jauhelihakeitto
fitfunfamily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta