Itävaltalainen makea lounasresepti

Tänään ja ensi viikolla esittelen teille kaksi tyypillistä itävaltalaista makeaa lounasta. Näistä herkullisista lounaista Itävalta tunnetaan maailmalla. Mutta ole varovainen, ne ovat vain herkkupäiviä varten!!!Kaksi annosta:

  • 3 munaa
  • 2tl sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 2rkll voita
  • 1½ dl maitoa
  • 180g jauhoja
  • 1 rkl rusinoita (halutessasi)

Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää suola samalla vatkaten. Sekoita keltuaiset, sokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Varovasti nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon.Sulata voi paistinpannussa ja kaada taikina pannulle. Jos haluat, nyt olisi hyvä aika lisätä rusinat. Paista, kunnes toinen puoli on kullanruskea ja pilko paloiksi. Käännä palat ja paista, kunnes toinenkin puoli paloista on myös kullanruskea. Lisää ripaus sokeria ja paista paloja vielä hetki, jotta sokeri hieman karamellisoituu.Kun palat ovat kypsiä, ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile.

Nauti!

—- English —

Today and next week, I want to introduce you to two typical Austrian sweet meals. These are sweet meals Austrian kitchen is known for around the world. And careful, they are just for cheat days!!!

Makes for two portions:

  • 3 eggs
  • 2 tsp sugar
  • pinch of salt
  • 2 tbsp butter
  • 150ml milk
  • 180g flour
  • 1 tbsp raisins (optional)
  • powdered sugar

Let’s go: 

Separate the egg whites from the yolks. Beat egg whites until stiff peaks form. Add salt while mixing. Mix the yolks with sugar and flour until smooth. Now carefully fold in the beaten egg white.

Melt the butter in a pan and pour the batter into it. If you want, you can now add the raisins. Cook it until golden brown on the other side, split it in pieces and turn the pieces to cook that side golden brown too. Add a pinch of sugar on it, cook for a little bit more, stirring, to caramelize the sugar a little.

When the pieces are thoroughly baked, you can sprinkle them with powdered sugar and serve.

Enjoy your meal!

fitfunfamily

4 vastausta artikkeliin “Itävaltalainen makea lounasresepti”

  1. Olen asunut Itävallassa jo yli 6,5vuotta enkä vieläkään tykkää tästä jälkiruoasta 😀 Ei vain uppoa niinkuin letut tai pannukakku.

  2. Eipä tullut tuota kokeiltua siellä asuessa, jotenkas täytyykin koklata 🙂
    Mutta mikä olikaan sen ihanan herkun nimi, makea knödel. Pehmoinen knödel, sisällä luumuhilloa tai vastaavaa ja tarjoiltiin lautasella voisulassa. Päällä taisi olla vielä unikonsiemeniä? Jestas kun välillä tekisi suomen talvessa sitä mieli, mutta ei muistu nimi mieleen yhtään, jotta voisi reseptejä edes etsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 5
Tykkää jutusta