Ohje herkullisten Knöödelien valmistamiseen

Haluatko tarjota vieraillesi jotain mielettömän herkkullista ja erilaista? Nämä maukkaat Knöödelit eivät tuota pettymystä, eikä valmistaminenkaan ole hankalaa! Tyypillinen itävaltalainen knödel-resepti olisi aprikoositäytteellä, mutta tähän aikaan vuodesta kotimaisten aprikoosien saanti on lähes mahdotonta. Päädyimme siis käyttämään mansikoita aprikoosin sijaan, mutta resepti toimii myös aprikoosille.

Kaksi annosta:

·         125g rahkaa

·         30g voita

·         1 muna

·         ripaus suolaa

·         60g jauhoja

·         4 mansikkaa

·         1 rkl voita pannulle

·         30g leivänmuruja pannulle

·         1 rkl tomusokeria

Sitten mentiin:

Laita voi, muna, ripaus suolaa ja jauhot kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muodosta taikinasta pötkö ja jaa se neljään yhtä suureen osaa. Litistä paloja niin, että saat laitettua mansikan keskelle ja taitettua taikinan sen päälle. Muodosta taikinasta pallo (knödel).Kiehauta suolattu vesi ja keitä knödeliä noin 10 min. Ota knödel pois kattilasta ja anna ylimääräisen veden valua, ettei knödel jää läpimäräksi. Sulata pannulla 1rkl voita ja paista leivänmuruja hetken, kunnes ne ovat kullanruskeita.Lisää knödelit pannulle ja pyörittele niitä pannulla niin, että ne peittyvät leivänmuruista. Ota knödelit pois pannulta ja pyöräytä tomusokerissa. Tarjoile välittömästi.

Nauti!

—- English —-

The typical Austrian recipe would be an apricot knödel but this time of year it’s almost impossible to get fresh apricots that haven’t travelled the world to get here. So we used strawberries instead, but you can use the same recipe for apricots too.

Makes for two portions:

·  125g quark

·  30g butter

·  1 egg

·  salt

·  60g flour

·  4 strawberries (a tip: so the knödel don´t get to wet, you can put the strawberries to freezer for a while before using them)

·  1 tbsp butter (for tossing)

·  30g breadcrumbs (for tossing)

·  1 tbsp powdered sugar

Let`s go:

Put the butter, egg, a pinch of salt and flour together in a mixing bowl and knead into dough. Form a roll out of the dough and cut it in 4 equal-sized pieces. Flatten the pieces a bit so that you can put the strawberry in the middle and fold the dough over it. Then form a ball (knödel) out of it.

Bring salted water to a boil and cook the knödel there for about 10 min. Take them out and let the excess water drip so that they’re not completely wet anymore. Now melt 1 tbsp of butter on a pan and cook the breadcrumbs until golden brown.

Add the knödels on the pan and toss them there till they are covered with breadcrumbs. Take them out, cover them with powdered sugar and serve them right away.

Enjoy your meal!

fitfunfamily

2 vastausta artikkeliin “Ohje herkullisten Knöödelien valmistamiseen”

  1. Nam, näyttääpä herkulliselta. Voisi vaikka viikonloppuna leipoakin 🙂 2 annosta? Tuleeko ohjeesta siis kaksi palloa? Ja voisiko säilykeaprikoosit toimia tässä?

    • Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Nää on ihan mun lempparit, mitä on aina pakko saada Itävaltaan mentäessä. Uskoisin säilykeaprikoosien toimivan ihan yhtä hyvin. Ohjeen mukaan tulee 2 annosta eli 4 knödeliä. Jos päätät kokeilla näitä, niin kerro ihmeessä, että tykkäsitkö! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 5
Tykkää jutusta