Proteiinipitoinen Chili con carne

Tänään vuorossa proteiinipitoinen Chili con carne, joka on vieläpä todella herkullista. Pari viime tiistaita poikkeuksellisesti Josefina on postannut fitnessruoat, mutta tänään taas on minun vuoroni.

Tämä ruoka on varmasti yksi tunnetuimmista texmex-aterioista kautta aikojen. Ja oikeastaan, jos et valmista ruokaa oudoista raaka-aineista, se on myös terveellistä. Tähän reseptiin käytetään kidneypapuja  ja jauhelihaa, joten ateriassa on todella hyvä proteiinipitoisuus. Pavut – ja erityisesti kidneypavut – ovat yhdet parhaista kasviproteiinin lähteistä. Mikä parasta, niin Chili con carne on supernäppärä arkiruoka.chili con carneAinekset kahteen annokseen:

  • 1 purkki (400g) kidneypapuja, huuhteltuina
  • 1 punainen paprika, isoina kuutioina
  • 300g jauhelihaa
  • 1 isio sipuli, hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 3 isoa tomaattia, isoina kuutioina
  • 1 chili, siemenet poistettuna ja renkaiksi leikattuna
  • ¼ tl chilijauhetta
  • ¼ tl korianteria
  • ¼ tl kuminaa
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • Kuumenna ruokalusikallinen rapsiöljyä syvässä kattilassa ja lisää jauheliha. Paista kunnes liha on kullanruskeaa (noin 10 min). Sekoita välillä.

Kun liha on valmista, lisää paprika, sipuli ja valkosipuli. Hauduta matalalla lämmöllä 3 minuuttia. Taas, sekoita välillä.

Nyt voit lisätä kidneypavut ja tomaatit kattilaan. Sekoita ja laita kansi päälle. Hauduta jälleen 5 minuuttia.

Lisää kumina, korianteri, chilijauhe sekä ripaus suolaa ja pippuria. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.

Sekoita chili joukkoon noin 5 minuuttia ennen tarjoilua. (Minä itse asiassa jätin pois chilin ja vaihdoin chilijauheen paprikajauheeseen, sillä tyttäremme Amelie ei oikein pidä mausteisesta ruoasta.)

Vinkki: Aina jauhelihalla kokatessa kannattaa ottaa huomioon, että ruoka on maukkaimmillaan vasta seuraavana päivänä sen valmistuksesta. Silloin lihalla on ollut tarpeeksi aikaa imeä kaikki maut itseensä. Tämän takia teen usein chilit, lasagnet ja lihapullat päivää ennen syömistä ja annan vetäytyä vuorokauden jääkaapissa.

Hyvää ruokahalua!

—- English —-

This is maybe one of the most known texmex meals of all time. And actually, if not made using some strange ingredients, it’s really healthy. This recipe with kidney beans and minced meat is really high on proteins. Beans – and especially kidney beans – are one of the best vegetable protein sources.

Ingredients for two portions:

  • 1 can (400g) kidney beans, rinsed
  • 1 red bell pepper, roughly diced
  • 300g minced meat
  • 1 big onion, finely chopped
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • 1 tbsp tomato paste
  • 3 big tomatoes, roughly diced
  • 1 chili, pitted and cut in small rings
  • ¼ tsp chili powder
  • ¼ tsp coriander
  • ½ tsp cumin
  • 1 tbsp colza oil
  • salt and pepper

Let’s go!

Heat one tbsp colza oil in a deep pot and then add the minced meat. Sear the meat till it gets a bit brown in color (about 10 min). Stir occasionally.

When the meat is ready add the bell pepper, onion and garlic. Reduce the heat to low level to stew everything for 3 min. Again, stir occasionally.

Now you can add the kidney beans and the tomatoes to the pot, stir it, put a lid and stew it again for 5 min.

Add cumin, coriander, chili powder and a pinch of salt and pepper. Add the tomato paste and stir it again. Put the lid on and simmer it for 15 min.

Mix the chili about 5 min before its ready into it. (I actually made it without chili and switched chili powder for paprika powder since our daughter Amelie is not a fan of spicy food.)

Then it’s ready for serving.

A tip: Every meal you cook with minced meat tastes better the day after it’s been cooked. Then the meat will have had time to develop its aroma. That’s why I sometimes cook for example chili, lasagna or meatballs day before I want to eat them and let them sit in the fridge overnight.

Enjoy your meal!

fitfunfamily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 8
Tykkää jutusta