Parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle!

Kahden lapsen äitinä on tullut hankittua paljon turhia juttuja sekä huomattua monien tarpeellisten asioiden puuttumisen. Olen hankkinut vääränlaisia imetysliivejä, koska en ollut tajunnut ettei maidon noustessa yksinkertaisesti pysty pitämään kaarituellisia liivejä. Olen lähettänyt Domin kauppaan ostamaan liivinsuojuksia, mitkä olin unohtanut ja näin ollen tajusin niiden puuttumisen sairaalassa, kun maitoa oli joka paikassa. Kummallakin tytöistä on ollut käytössä kätkyt-hälytin, mitä moni naureskeli turhaksi hankinnaksi, kunnes kuopuksellamme tulikin yön aikana niin pitkä hengityskatkos, että saimme ravistella häntä hereille. Jokainen varmasti tietää ilman mainitsemistakin, että aiommeko käyttää kätkyt-hälytintä seuraavankin lapsen kohdalla.

Mikä toiselle on ollut paras hankinta, on toiselle ollut turhin. Ajattelin kuitenkin listata omasta mielestäni parhaat ja turhimmat hankinnat vauvaa varten. parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Parhaat hankinnat

Imetyssuojia monta paketillista. Jostain kumman syystä ne loppuvat aina huomaamatta ja sitten on joko itse lähdettävä paniikissa kauppaan pelkona paidan kastuminen tai lähetettävä mies käymään kaupassa. Miehen mentäessä kauppaan on vaarana, että sinulle tuodaan halpis-imetyssuojia ja voin luvata sinulle ettei tämä ole oikea paikka säästää!

Imetysliivit. Ilman kaaritukea ja tarpeeksi suurta kokoa!

Kunnolliset vaunut. Suomen sää on siitä mukava, että täällä saattaa olla melkein puolet vuodesta loskasta. Varsinkin täällä landella ei paljon katuja aurailla ja siksi olenkin isojen pyörien puolesta puhuja. Mieti siis tarkasti, mitä vaunuilta tarvitset. Haluatko vaunujen olevan näppärät kauppakeskusvaunut vai joka säässä kulkevat vaunut?

Imetystyyny oli suuri apu ensimmäisen kanssa. Ekalla kerralla imetys tuntui lähinnä rakettitieteeltä ja pienikin apu hyvän imetysasennon löytymiseen oli tervetullut. Ensimmäisen kohdalla tämä siis todella tuli tarpeeseen, mutta kakkosen kohdalla en käyttänyt kertaakaan.

Pinnasänky. Perhepeti toimi mielestäni hyvin niin kauan, kun kenenkään ei tarvitse nukkua. Tokalla vauva-ajan kohdalla priorisoin omat uneni ja opetimme vauvan nukkumaan alusta asti omassa sängyssään nukahtaen sinne itse. Kahden kuukauden iässä bebe nukkui 12 h putkeen ja sillä linjalla ollaan jatkettu.

Kantoreppu tuo arkipäivien pelastaja! Tarvitseeko tästä edes muuta sanoa.

Lämpöpussi turvakaukaloon. Kaksi vauvaa-aikaa ilman lämpöpussia ja aina kateellisena katsellut, kun siskoni vauvalla tällainen on ollut. Lämpöpussi helpottaa niin paljon pukemista ja riisumista vauva-aikana. Olin jo ennen raskautta ihastunut PikkuVaniljan lämpöpussiin ja se olikin yksi ensimmäisistä hankinnoista vauvalle. Lämpöpussi näkyy myös postauksessa esiintyvissä kuvissa. Eikö olekin ihana!

Harsoja, paljon harsoja. Nämä ovat yhtä useasti hukassa kuin imetyssuojatkin. Näitä ei voi olla liikaa.

Jumpsuitit. Vauva-aikana olen ehdottomasti käytännöllisten vaatteiden puolesta puhuja. Jumpsuitit pysyvät päällä eikä rullaannu. Ne ovat yksinkertaisesti superkäteviä pikkuihmisille. Kuvissa oleva Jumpsuit Arksielta (koodilla ”FITFUN” saat -20% heidän valikoimastaan).

Vaippoja. Jep, tätä tuskin tarvitsee enempää avata. Ette selviä ilman näitä.

Kätkyt- hälytin. Kerran sinisen lapsen syliini sängystä napanneena en edes harkitse käytämmekö tätä.parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Turhimmat hankinnat

Rintapumppu. Vauvat ovat aina saaneet rinnoistani enemmän kuin tarpeeksi maitoa, mutta pumpulla ei yksinkertaisesti meikäläisen rinnoista tipu tipan tippaa.

Hyppykiikku. Kuulin sen olevan huono lapsen ergonomialle, joten jäi käyttämättä.

Halpis imetyssuojat. Niitä ei vaan voi käyttää, koska ne eivät hoida tehtäväänsä.

Tutti. Vatsastani ulos tulleet vauvat eivät yksinkertaisesti ole pienenä vauvana (toinen ei ollenkaan) suostuneet syömään tuttia.

Tuttipullo. Kumpikaan tytöistämme ei ole huolinut tuttipulloa ollenkaan.

Sitteri jäi meillä myös melkein käyttämättömäksi. Mikäli sitterin aikoo hankkia, niin suosittelen satsaamaan siihen. Meidän sitteri oli halvin mahdollinen, ei missään määrin tukeva ja emme juurikaan käyttäneet sitä, koska se oli yksinkertaisesti niin surkea.

Itkuhälytintä emme ole koskaan omistaneet ja olen paljon miettinyt, että tarvitsisimmeko me tällaisen. Onko teidän perheessä itkuhälytin ollut turha vai hyvä hankinta? Me ei olla ihan vielä päätetty kummalle listalle kyseinen vempain kuuluu.parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Puuttuuko listoilta vielä jotain tärkeää? Mikä teillä vauva-aikana oli turhake ja mikä puolestaan paras hankinta?

Ps. oothan käynyt jo meidän Instagramissa osallistumassa Breden Kidsin ja Jollyroomin arvontaan?

LUE MYÖS

OLISINPA TIENNYT, ETTÄ JONAIN PÄIVÄNÄ NUKUN JÄLLEEN YÖNI HYVIN

MILTÄ TUNTUU, ETTÄ EN MILLOINKAAN SAA POIKALASTA

RASKAUS, PIENET LAPSET JA PARISUHDE

ONNELLISEN PARISUHTEEN AVAIMET

”OLIKO KOLMAS LAPSI VAHINKO?”

LAPSESTA FIKSU RAHANKÄYTTÄJÄ

KUTSUITKO TOISTA HUOMIONHAKUISEKSI? EIKÖHÄN ME KAIKKI OLLA.

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

 

Vihdoinkin… tuleeko meille tyttö vai poika?

Hellou kaikki meidän ihanat lukijat. Tänään me vihdoin julkistetaan onko meidän pikkubebe tyttö vai poika. Muutama viikko sitten tein Instagramissa kyselyä, mitä sukupuolta muut veikkaavat ja 53% oli poikavauvan kannalla ja 47% oli tyttövauvan kannalla. Poikaveikkauksia oli siis hieman enemmän. Me olemme tienneet pienen sukupuolen jo muutaman viikon, vaikka rakenneultra on vasta parin viikon päästä. Saimme alkuraskaudessa lähetteen Nipt-tutkimukseen ja kyseisessä testissä selviää myös sukupuoli, jonka halutessaan saa tietää. Hyvin lyhyen pohdinnan jälkeen olimme kummatkin sitä mieltä, että haluamme ehdottomasti tietää vauvan sukupuolen monestakin syystä. Yksi syy oli se, että Estellaa veikattiin kahdessa ensimmäisessä ultrassa poikavauvaksi ja tiesimme Nipt-tuloksen olevan huomattavasti ultraveikkausta varmempi. Toinen syy oli meidän malttamattomuus, me vaan yksinkertaisesti emme malttaneet odottaa kumpi vatsassa asustaa. Itselleni raskaus konkretisoituu aivan eri tavalla, kun saan tietää sukupuolen. Ei tarvitse puhua pelkästä vauvasta, vaan voi puhua tytöstä tai pojasta. Jo ennen sukupuolen tietämistä olimme päättäneet Domin kanssa, että haluamme kertoa tytöille sukupuolen jotenkin spessulla tavalla. Selailin pinterestiä ja tulin siihen tulokseen, että kakku olisi ehdottomasti herkullisin tapa kertoa uuden tulokkaan olevan tyttö tai poika. Itsehän en ole missään määrin mikään jauhopeukalo, mutta onnekseni ympärilläni on  ystäviä, jotka osaavat leipoa mitä tahansa. Ihanat Demi ja Dina lupautuivat tekemään kakun, mikä täytettäisiin joko vaaleanpunaisilla tai vaaleansinisillä karkeilla. Päältä kakku oli koristeltu vaaleansinisellä ja vaaleanpunaisella. Kakku oli aivan täydellinen sekä maistui aivan taivaallisen hyvältä.

Estellalle kakku merkitsi ainoastaan herkutteluhetkeä, mutta Amelielle kakun leikkaus oli todella jännittävä hetki. Leikkasimme kakun yhdessä perheenä. Kakkulapion leikatessa ensimmäistä viiltoa Amelie yritti parhaansa mukaan kurkkia kakun sisälle nähdäkseen kumpi sieltä tulee, mutta se ei oikeen onnistunut. Amelie oli melko varma, että tulokas olisi poika ja hän yritti painaa kakkulapion mahdollisimman nopeasti alas nähdäkseen oliko hän oikeassa. Kun kakusta oli leikattu ensimmäinen pala, alkoi sisältä valua VAALEANPUNAISIA karkkeja. ”Meille tulee….tyttö,” totesi Amelie hieman hämmentyneenä. Kyllä, meidän perheeseen on tulossa kolmas pikkuneiti ja olemme tästä aivan superinnoissamme. Tytöt saavat joukkoonsa uuden kaverin ja tiedän, että tämä siskosjoukko tulee olemaan aivan mieletön! Domilla on komea akkavalta täällä ja hän totesikin, että miten ihmeessä kaksi vessaa riittää, kun tytöt alkavat olemaan teini-iässä ja meikkaamiseen kuluu tuhottomasti aikaa. Domilla on siis pian neljä naista ympärillä, kyllä hänen kelpaa 😉Kuultuamme sukupuolen olemme pikkuhiljaa tehneet muutamia hankintojakin vauvaa varten. Nettikauppa PikkuVaniljan sivuja ja Instatiliä on tullut selailtua edes takaisin monta kertaa katsellen aivan ihania tuotteita ja miettien, mitä kaikkea sitä tilaisi. Jo Estellan vauva-aikana haaveilin kaukaloon ihanasta lämpöpussista, mutta aikoessani tilata sellaisen ne olivat tilapäisesti loppu ja sitten asia vain jäi. Tällä kertaa halusin lämpöpussin ehdottomasti pikkubeebiksellemme ja sellainen onkin häntä jo nyt odottamassa. Tämä oli yksi niistä must-have- jutuista, mitä ei isosiskoilta ole jäänyt säästöön, koska heillä ei tällaista ole ollut. Vaikka monia juttuja onkin siskoilta jäänyt säästöön, niin onhan se silti ihanaa muutamia ihan uusiakin ihanuuksia ostaa uudelle tulokkaalle. 

LUE MYÖS

LÄHETE SIKIÖN NIPT-TUTKIMUKSEEN

”OLIKO KOLMAS LAPSI VAHINKO?”

LAPSESTA FIKSU RAHANKÄYTTÄJÄ

KUTSUITKO TOISTA HUOMIONHAKUISEKSI? EIKÖHÄN ME KAIKKI OLLA.

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM