Tunnelmointia muusikin tahdissa

*Sisältää mainoslinkkejä

Musiikilla on todettu olevan yhteys niin verbaalisiin kuin matemaattisiin taitoihin. Musiikin kuuntelu väitetään vaikuttavan ihmisten mielialaan ja vireystilaan. Onpa jotkut tutkimukset näyttäneet myös, että musiikin kuuntelu auttaisi parantamaan aivoinfarktista toipuvien kognitiivista kuntoutumista sekä mielialaa. Musiikin kuuntelun on todettu olevan todella hyödyllistä, eikä pelkästään hyödyllistä, vaan onhan se myös aivan ihana tunnelman luoja.Olemme saaneet CoolStuff:lta kannettavan retrohenkisen bluetooth- kaiuttimen. Se on tehnyt mahdolliseksi sen, että missä tahansa olemmekaan, voimme aina kuunnella musiikkia. Olimme viikonlopun reissussa ihan kahdestaan Domin kanssa. Päästyämme hotellihuoneelle omaan telttaamme (tulossa postaus myöhempää) hyppäsimme sängyllä toistemme viereen ja laitoimme meille tärkeitä biisejä soimaan taustalle. Kuuntelimme biisejä, mitä oltiin soitettu myös häissämme. ”Teltassamme” oli romantiikkaa, vaikka muille jakaa. Ja uskallan väittää, että musiikilla oli varmasti suuri osa romantiikan luomisessa.Kun tytöt nukahtavat laitamme useimmiten(tai ainakin pyrimme tähän, joskus toki illat tuntuvat niin kiireisiltä, että ei ehdä muuta kun antamaan iltasuukon) Domin kanssa jonkun hyvän biisin soimaan ja makoilemme vierekkäin. Keskustelemme päivän asioista ja vaihdamme kuulumisia. Olemme huomanneet, että meitä musiikki auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Tykkäämme kuunnella musiikkia myös paljon kotona, koska arkiseenkin hetkeen saa luotua paljon tunnelmaa sytyttämällä kynttilän pöydälle ja laittamalla tunnelmaan sopivan musiikin taustalle. Myös meidän tytöt nauttivat musiikista. Meidän Amelien ja Estellan aamut alkavat nykyään lähes poikkeuksetta aamutanssibiisillä. Tyttöjen hittibiisi on Today Is The Day- The Land Before The Time.Pieni matkakaiutin oli helppo ottaa mukaan reissuun, koska se ei vie tilaa lähes ollenkaan. Kaiutin kulkee mukana, kun lähdemme ystävien kanssa picnicille. Kaiutinta käytetään myös kotona ja sitä on helppo siirrellä huoneesta toiseen ilman pistorasian etsimistä ja johtojen roudaamista. Jos kaipaat yksinkertaisesta helposti mukaan otettavaa tunnelman luojaa, niin suosittelen tätä Bluethooth- kaiutinta. Nyt kun isäinpäiväkin on tulossa, niin tämä on erityisen hyvä lahja, mistä nauttivat varmasti muukin perhe 😉

 

Onnellisen parisuhteen avaimet

Mitkä ovat onnellisen parisuhteen avaimet? Pariskunta, joka on ollut yli 50-vuotta naimisissa kertoivat jokin aika sitten meille heidän onnellisen parisuhteensa avaimet ja saatiin lupa jakaa ne myös teille.

Eiköhän me kaikki haluta elinikäistä rakkautta ja ystävyyttä, mutta nykymaailmassa sellaista tuntuu tapahtuvan vain harvemmin ja harvemmin. Hyvä uutinen on, ettei sen tarvitse olla niin, koska monesti me voidaan myös itse omilla teoillamme vaikuttaa siihen. Tämä pariskunta kertoi muutaman yksinkertaista vinkkiä, joilla voi rakentaa kestävemmän ja paremman parisuhteen. Uskon, että meidän jokaisen parisuhde olisi varmasti parempi, jos pystyisimme noudattamaan heidän neuvojaan. Aina se ole kovin helppoa, kun suhteessa on kuitenkin kaksi epätäydellistä ihmistä ja välillä sitä on huonoin puoliso ikinä, mutta niinkuin sanontakin sanoo ”sillä ei ole väliä, jos kaatuu. Sillä on väliä nouseeko ylös”. Jos (kun) kämmätään, niin sitten vaan yritetään uudelleen ja ollaan seuraavana päivänä vieläkin parempia puolisoita. Loppuelämän kouluhan tämä on ja koskaan meistä yksikään ei tuu olemaan täydellinen, jos yhtään lohduttaa 😉onnellisen parisuhteen avaimet

 1. Kommunikoi ja keskustele paljon!

Älkää luottako sanattomaan viestintään. Puolisosi ei osaa lukea ajatuksia, ei vaikka se olisi kuinka mukavaa. Sinun tarvitsee kertoa hänelle, jos hänen toimintansa loukkaa sinua, eikä vain toivoa toisen tajuavan sitä. Sinun tarvitsee kertoa mistä pidät ja mistä et pidä. Kerro haaveesi, ilosi, murheesi ja stressinaiheesi. Keskustelkaa asioista mahdollisimman pian. Asiat harvemmin helpottuvat pitkittyessään.

2. Korvaa sanat ”minun” ja ”sinun” sanalla ”meidän

Tämä ei tarkoita ainoastaan rahaa, vaan kaikkea. Kaikki mikä on hänen hyväksi on sinun hyväksi. Parisuhteessa ei ole vain sinun unelmiasi, aikaasi, rahojasi tai velkojasi, ne ovat teidän. Korvaamalla sanat ”minun ja sinun” sanalla ”meidän” parisuhteessa tulee vältyttyä monilta riidoilta ja puolisoiden tulee luottaa toisiinsa. Älä ajattele itseäsi vaan ajattele teitä! ”Parisuhteessa miehen ja naisen tulisi olla kuin saman linnun siivet. Heidän tulisi lentää yhteistyössä etteivät he törmää tai tipu.”

3. Seikkailkaa

Tehkää yhdessä uusia seikkailuja pieniä ja suuria. Haaveilkaa yhdessä ja suunnitelkaa tulevia yhteisiä seikkailujanne ja jälkikäteen muistelkaa niitä. Rahan ei tarvitse estää seikkailemista, vain mielikuvitus on seikkailujen rajana.

4. Yllättäkää toisenne

Yllättäkää toisenne. Koska viimeksi olet yllättänyt puolisosi? Järjestä lastenhoito ja vie puolisosi treffeille. Tuo kaupasta miehesi herkkuruokaa tai vaimollesi kukkia. Lähetä kortti tai kirje, vaikka et olisi edes matkoilla. Herää aamulla ennen puolisoasi ja valmista aamupala. Siivoa koti ennen kuin puolisosi ehtii tulla kotiin. Katso puolisosi lempielokuva hänen kanssaan ja valmista herkkutarjoilu illaksi. Nappaa kainaloon ja suukota. Harrastakaa seksiä ja pitäkää myös seksielämänne yllätyksellisenä. Toisen voi yllättää lähes miten vain, keksikää uusia tapoja ja pidä huolta, että yllätät puolisosi vähintään kerran kuukaudessa. ”Rakasta puolisoasi enemmän kuin rakastat työtäsi, harrastuksiasi ja rahaa. Ne eivät milloinkaan voi rakastaa sinua takaisin”.

5. Puhu kauniisti puolisostasi

Sanoilla on suuri voima. Älä milloinkaan puhu epäkunnioittavasti puolisostasi. Huudaa ääneen hänen hyvät puolensa ja keskustele kotona kahdenkesken hänen virheistään. Älä juorua puolisostasi. Kerro puolisollesi päivittäin, mitä hänessä arvostat. Kehu aina enemmän kuin kritisoit.

5. Älä koskaan luovuta

Valitse rakastaa toista silloinkin, kun siltä ei tunnu. Jokaisessa parisuhteessa tulee vaikeita aikoja. Seisokaa silloin vierekkäin ei vastakkain. Jos teillä on hyvin vaikeaa avioliitossanne, ettekä tiedä mistä aloittaa korjaamaan liittoa, niin älkää pelätkö hakea apua. Ette ole ensimmäinen ettekä viimeinen aviopari, joka rämpii pohjamudissa.onnellisen parisuhteen avaimet

 

 

Miehen parhaat puolet

Olemme tunteneet Domin kanssa nyt runsas kaksi vuotta ja about päivälleen saman verran olemme olleet yhdessä. Meillä ei milloinkaan ollut normaalia seurusteluaikaa, vaan Dom astui suoraan sisälle perhekuvioon. Lähtiessämme syömään ravintolaan emme etsineet romanttisinta paikka, vaan paikan, jossa oli myös leikkinurkkaus. Naimisiin menon jälkeen emme lähteneet häämatkalle, koska seuraavana päivänä oli neidän rakkaan Amelien nielurisojen leikkaus. Vietimme siis vihkimisen jälkeisen päivän sairaalassa honeymoonin sijaan. Dom vietti kanssani koko päivän istuen Amelien sängyn vierellä silittäen häntä. Hän ei lähtenyt edes syömään, koska halusi olla tytön vierellä, kun hän heräisi. Meidän alku ei ollut ehkä tavanomaisin tai helpoin, mutta uskon sen kasvattaneen meitä paljon. Melko pian tavattuamme näimme toisemme ilman vaaleanpunaisia laseja, koska näimme heti toisemme arjessa. Näimme toistemme heikkoudet ja vahvuudet ja niiden takia sekä niistä huolimatta sanoimme toisillemme tahdon n. 1,5 vuotta sitten.

En voisi olla kiitollisempi, millainen aviomies minulla on ja millainen iskä meidän Ameliella ja Estellalla on. Yleensä vanhemmat odottavat lastaan monta kuukautta ja valmistautuvat vanhemmuuteen. Domista tuli iskä yhdessä hujauksessa ilman ennakkovaroituksia. Hän on osoittautunut aivan loistavaksi isäksi kummallekin tytöllemme. Arjen kiireessä sitä unohtaa usein sanoa, kuinka paljon toisen tekemiä asioita arvostaakaan. Taru ja Piia postasivat omissa blogeissaan heidän miehensä parhaimmat puolet ja minusta se oli aivan mahtava idea. Jokaisen pitäisi kirjoittaa nämä asiat ylös ja näyttää se vähintään omalle puolisolleen. Tässä siis minun listani, mitä arvostan Domissa.miehen parhaat puolet

 1. Epäitsekkyys – Olen sanonut tämän jo monta kertaa, mutta tätä asiaa arvostan ihan hulluna Domissa. Dom jätti kotinsa, työpaikkansa, kaiken Itävaltaan ja muutti Suomeen ollakseen meidän kanssamme. Suomeen, jossa hänellä ei ollut omaa kotia tai työpaikkaa eikä hän edes puhunut kieltä. Hän pyrkii aina ajattelemaan minun ja tyttöjen etua ennen omaansa.
 2. Leikkii lasten kanssa – Tullessaan kotiin Dom kysyy poikkeuksetta Amelielta, että mitä hän haluaisi tänään leikkiä iskän kanssa. Vaikka hän olisi kuinka väsynyt, niin hän ei milloinkaan unohda leikkiä tyttöjen kanssa.
 3. Kertoo rakastavansa minua – Dom muistaa aina lähtiessään antaa halin ja kertoa rakastavansa minua. Myös kiireisinä aamuina tai aamuina, kun olemme riidelleet.
 4. Pyrkii puhumaan ihmisistä hyvää – Olipa sitten kyse läheisistä ystävistä, työkavereista tai sukulaisista Dom puhuu heistä hyvää. Dom saattaa huomauttaa myös minua juorutessani muista ihmisistä, ettei niin kuulu puhua.
 5. Siivoaa keittiön joka ilta – Vihaan keittiön siivoamista ja Dom tietää sen. Siksi hän sanoi minulle vuosi sitten, että hän voi siivota keittiön aina iltaisin.
 6. Tankkaa aina auton – Kahden vuoden aikana olen kerran joutunut tankkaamaan auton, kun Dom oli kipeä. Toki silloinkin Dom sanoi, että olisi voinut lähteä tankkaamaan.
 7. Lähtee mukaan toteuttamaan isompiakin unelmia – Ensi kesäksi meillä on suunnitteilla ihan mieletön juttu, josta myöhemmin kuulette lisää.
 8. Lohduttaa – Hyvä esimerkki on pari iltaa sitten, kun stressasi vähän kaikki ja itkin sohvalla. Dom tuli mun viereen istumaan ja halasi vaan pitkään. Dom tietää, että en aina kaipaa miljoonia erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja vaan olkapäätä, johon nojata.
 9. Tuo kaupasta suklaata – Jos kotona totean, että tekee hirveesti mieli suklaata, niin Dom lähtee ihan varmasti hakemaan mulle kaupasta mun lemppari suklaapatukan.
 10. Antaa mun valita mitä musiikkia kuunnellaan…. aina.miehen parhaat puoletKiitos Dom kaikesta! Rakastan sua!