Ideoita lastenhuoneen sisustukseen | Virkattu karhumatto

Amelie alkoi muutama viikko sitten puhumaan, että heidän huoneeseensa sopisi hyvin pieni karhumatto tiipii-teltan eteen. Yritin etsiä netistä sopivaa karhumattoa ja muutaman löysinkin, mutta neidin vastaus oli aina sama, ”ei tollanen.”  Selailin yhtenä iltana pinterestissä ideoita lastenhuoneen sisustukseen ja sieltä silmiini osui karhumatto. Näytin kuvaa aamulla Amelielle ja matto oli juuri sellainen, kun hän oli tarkoittanut. Ainut ongelma oli, että mattoon ei ollut minkäännäköistä ohjetta, mutta Amelien mielestä se ei ollut ongelma. Niimpä tuumasta toimeen aloin tekemään karhumattoa tyttöjen huoneeseen. Matto oli kertaalleen jo täysin valmis, mutta se meni hieman rullalle, joten jouduin purkamaan koko maton ja alottamaan alusta. Nyt vihdoin matto on valmis ja aseteltu tiipii-teltan ”eteisen” matoksi. Tässä vielä ohje, mikäli joku muukin haluaa kotiinsa karhumaton. Suosittelen tekemään ontelokuteesta, jolloin matosta tulee hieman jämäkämpi. Itse tein trikookuteesta ja matto on hieman ”löysä”(en nyt keksinyt parempaa sanaa kuvamaan maton ryhdikkyyttä). ideoita lastenhuoneen sisustukseenideoita lastenhuoneen sisustukseen

1.krs : Virkkaa viisi ketjusilmukkaa ja sulje ne renkaaksi yhdellä piilosilmukalla

2.krs: Virkkaa renkaaseen 8 kiinteää silmukkaa

3. krs: Virkkaa jokaiseen silmukkaan (8) kaksi kiinteää silmukkaa. Tämän kierroksen jälkeen sinulla tulisi olla 16 silmukkaa tällä rivillä.

4. krs: Virkkaa joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Joka toiseen silmukkaan yksi.

5.krs: Virkkaa joka kolmanteen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Muihin yksi.

6. krs: Virkkaa joka neljänteen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Muihin yksi.

7. krs: Ei lisäyksiä, eli yksi kiinteäsilmukka jokaiseen silmukkaan.

8.krs: Joka viidenteen silmukkaan kaksi, muihin yksi.

9.krs: Joka kuudenteen kaksi, muihin yksi

10.krs. Ei lisäyksiä. Yksi kiinteä silmukka per silmukka.

11.krs: joka seitsemänteen kaksi silmukkaa, muihin yksi

12.krs: joka kahdeksanteen kaksi silmukkaa, muihin yksi

13. krs: Ei lisäyksiä

Jata virkkaamista tällä tavoin, kunnes matto on sopivan kokoinen.  Eli kaksi kerrosta lisäyksillä ja yksi kerros ilman lisäyksiä.

Silmät ja nenä

Meidän matostamme puuttuvat vielä nenä sekä silmät ja saattaapi olla ettei niitä koskaan tulekaan. Mutta halutessasi voit sellaiset tehdä. Virkkaa silmät ja nenä samalla tavalla kuin maton, kunnes ne ovat sopivan kokoiset.

Korvat

Ota silmukat maton reunasta ja aloita virkkaamaan niiden päälle kiinteitä silmukoita (jätä rivin ensimmäinen silmukka aina virkkaamatta), kunnes korvat ovat sopivan kokoiset.ideoita lastenhuoneen sisustukseen

Virkatut aamutossut | Superhelppo ohje

Kerroin muutama päivä sitten Instagramin puolella käsityöhistoriastani sekä opettajastani ala-asteella, joka muisti sanoa lähes joka tunnilla, etten osannut tehdä käsitöitä. Vaikka kotona minua tsempattiinkin ja töitäni kehuttiin, niin ei se silti saanut unohtamaan opettajani sanoja. Luulin käsitöiden olevan lähes rakettitiedettä, mitä jotkut ihmiset ei milloinkaan voi oppia, minä olin yksi heistä. Opettajani kertoi minulle myös, ettei äitinikään osannut tehdä käsitöitä, ehkä se siis kulkikin meidän geeneissämme. Amelien raskausaikana olin vuodelevossa ja valitin tylsyyttäni. Äitini ja siskoni lähtivät käymään kaupassa ja toivat minulle tuliaisiksi virkkuukoukun ja lankakeran sekä suklaalevyn. Suklaalevy oli huippu juttu, mutta ihmettelin, miksi ihmeessä he toivat minulle lankakerän ja virkkuukoukun. Enhän minä osannut virkata.virkatut aamutossutSiskoni ja äitini tsemppasivat minua, että nyt jos joskus minulla olisi aikaa harjoitella. Perheessäni sanottiin aina, että kaikkea voi oppia kunhan harjoittelee. Siitä alkoi minun käsityöurani. Virkkasin ensimmäiseksi hiuspannan, mikä piti sisällään pelkkää kiinteetä silmukkaa. Olin ylpeä saadessani sen valmiiksi. Niin ylpeä, että päätin aloittaa seuraavan virkkaustyön ja sitä seuraavan ja sitä seuraavan. Joskus tekisi mieli soittaa ala-asteen opettajalleni ja kertoa, että minäkin opein ja nykyään tykkään tehdä käsitöitä. Kaikkea voi oppia, kunhan harjoittelee. Paitsi ehkä laulamista minun kohdallani, heh!

Syksyn saapuessa selaan treenivideoiden sijaan käsityöideoita pinterestistä. Tallennan kasapäin ideoita ja aloitan samana päivänä useamman, joista murto-osa valmistuu tänä syksynä ja muita jatketaan taas ensi syksynä. Tänä vuonna olen tehnyt Amelielle kahdet aamutossut sekä tyttöjen huoneeseen karhumaton. Kaikkia käsityöprojekteitani yhdistää edelleen niiden helpot ohjeet. Kiinteäsilmukka, puolipylväs ja pylväs on hallussa, joten mielellään ohje sisältäen näitä edellä mainittuja.virkatut aamutossutNämä virkatut aamutossut ovat täydelliset lämmittämään lapsien jalkoja aamuhämärässä tai ne voi kääräistä kauniiseen lahjapaperiin ja antaa lahjaksi. Näiden virkkattujen aamutossujen ohje on superhelppo. Kun osaat tehdä kiinteitä silmukoita, osaat tehdä nämä tossut! Aikaakaan näihin ei mene paljoa, joten nappaa ihmeessä virkkuukouku käteen ja ala hommiin.

Luo aloitussilmukka + 3 ketjusilmukkaa (kjs) + yhdistä silmukat renkaaksi yhdellä piilosilmukalla (ps)

2.krs : 2 kiinteää silmukkaa (ks) jokaiseen kiinteään silmukkaan (ks), jne.. kunnes olet mennyt ympäri

3. krs: 2 ks seuraavaan ks, 1ks, 2ks, 1ks, jne..kunnes olet mennyt ympäri

4. krs : 2ks seuraavaan kiinteään silmukkaan, 1ks seuraavaan kahteen kiinteään silmukkaan, 2 ks seuraavaan yhteen kiinteään silmukkaan, 1ks seuraavaan kahteen kiinteään silmukkaan, jne…kunnes olet mennyt ympäri

5.krs:  1 kiinteä silmukka jokaiseen silmukkaan, kunnes olet mennyt ympäri

6.krs: 2 kiinteää silmukkaa seuraavaan silmukkaan, 1 kiinteä silmukka seuraavaan kolmeen kiinteään silmukkaan, jne.. Kunnes olet mennyt  ympäri.

7. krs: 1 kiinteä silmukka jokaiseen silmukkaan, kunnes olet mennyt tossun ympäri

8. krs: 2 kiinteää silmukkaan seuraavaan silmukkaan, 1 kiinteä silmukka seuraavaan neljään silmukkaan, toista, kunnes olet mennyt tossun ympäri

Jatka lisäyksiä näin, kunnes tossun ympärysmitta on jalan ympärysmitan kokoinen. Tai oikeastaan suosittelen sen olemaan hieman pienempi, nimittäin se venyy hieman. Amelien tossuista esimerkiksi tuli ensin hieman liian isot.

Kun ympärysmitta on riittävä, jatka tossun virkkaamista 1ks jokaiseen silmukkaan. Virkatessasi voit mitata tossun kokoa laittamalla jalkaasi tossun sisälle. Kun tossu ulottuu peittämään jalkapöydän, aloitetaan virkkaamaan kantaosaa. Kantaosa virkataan edestakaisin kiinteillä silmukoilla. Muuten siis samalla tavalla kuin aiemmin, mutta sen sijaan, että siirryt seuraavalle riville, niin lähdetkin virkkaamaan takaisin päin.virkatut aamutossutJos haluat, niin voit virkata tossuun vielä varren myöhemmin. Itse virkkasin Amelien tossuihin vielä vaaleanpunaiset reunukset.